Årets vindkraftpristagare 2012

Svensk Vindkraftförening delar ut årets vindkraftpris till Gert Olof Holst

Gert-Olof ”Måns” Holst har från grunden byggt upp en koncern inom förnybar energi med huvudriktning på vindkraft. Genom Gert- Olof ”Måns” dynamiska ledarskap har Triventus olika bolag inom projektering, förvaltning och service utvecklats från ingenting till en framgångsrik förnybar energiaktör på marknaden.

”Måns” började som servicetekniker på Vestas på mitten av nittiotalet och lärde sig vindkraftsbranschen från grunden. Snabbt sadlade han om till säljare och hade även hand om utbildningen på vindkraftverken. De kunskaperna har han förvaltat väl och det är vindkraften och miljöfrågorna som ligger honom närmast om hjärtat.

”Måns” är en hängiven och mångkunnig entusiast och entreprenör inom framför allt vindkraftsbranschen, intill helt nyligen var han Vd för hela Triventus koncernen.  ”Måns” har initierat och byggt upp Triventuskoncernen i snabb takt sedan starten av Triventus 2003. Tillväxten inom de olika verksamheterna, vindkraft, biogas, småskalig vattenkraft och service av vatten- och vindkraftverk har varit och är mycket framgångsrik.

Branschen har tack vare Gert-Olofs ”Måns” initiativ också fått en ny aktör inom service av vindkraftverk med företaget Triventus Service AB. Detta har i många år varit ett särskilt önskemål från vindkraftsägarna. Idag utför Triventus Service inte bara service på gamla, mindre vindkraftverk, utan servar också nya stora megawattverk från nya aktörer på marknaden. Ett mycket välkommet initiativ i konkurrensens namn.

Vi i Svensk Vindkraftförening tackar dig Gert-Olof ”Måns” Holst för ditt framgångsrika arbete för vindkraftens utveckling och tillväxt i Sverige och Norden.

Borlänge 20 april 2012

Styrelsen i Svensk Vindkraftförening

 

23 April, 2012

Go to top
  • Due diligence and Investment

  • Vindkraft växer snabbast

    Låt oss ta ditt vindkrafts-projekt från idé till en långsiktigt hållbar energi-produktion.  

  • Biogas allt
    viktigare

    Energin i biogas kan utnyttjas på många olika sätt. Hör med oss!

  • Behöver du konsulthjälp?

    Våra specialister erbjuder flexibla lösningar inom förnybar energi.