Pressinformation Triventus begär rekonstruktion

Styrelsen i Triventus AB har idag lämnat in en ansökan om att få göra en företagskonstruktion till tingsrätten i Varberg. Bakgrunden är den försämrade konjunkturen för vindkraftsindustrin, som medfört stora likviditetsproblem för Triventuskoncernen.
Sjunkande elpriser, minskad efterfrågan på el och lägre priser på elcertifikat har gjort att efterfrågan på vindkraftverk och tillhörande tjänster sjunkit markant. Detta har medfört kraftigt negativa konsekvenser för Triventuskoncernen.
– Trots stora ansträngningar hos personal, leverantörer, finansiärer och ägare så har problemen kvarstått, säger Triventus AB tf. vd Göran Danielsson.
Vi ser ändå en stor potential att driva verksamheten vidare. Rekonstruktionen, som alltså inte är en konkurs, innebär att vi får tid på oss att reda upp Triventus ekonomiska situation, fortsätter Göran Danielsson.
Triventuskoncernen har fyra huvudsakliga verksamhetsområden. Tre av dessa berörs av rekonstruktionen:

  • Triventus Wind Power AB – utvecklar vindkraftsprojekt från idé till färdig vindkraftpark, innefattande såväl projektering, byggnation som försäljning.
  • Triventus Power Generation AB – vindkraft, biogas och vattenkraft.
  •  Triventus Consulting AB – konsulttjänster inom området förnybar energi i Norden.

Under rekonstruktionen kommer Triventus verksamhet att fortsätta som tidigare. Triventus har huvudkontor i Falkenberg och har sammanlagt drygt 70 anställda.

Triventuskoncernens dotterbolag Triventus Service med 36 anställda har en stark ställning på marknaden, går bra och berörs inte av rekonstruktionen.

Mer information lämnas av:
Göran Danielsson, tf. vd, Triventus AB, tel 0721 71 33 01
Mats Emthen, rekonstruktör på advokatfirman Carler, tel 0705 545 424

23 oktober, 2013

Gå till sidtoppen